Heb je een opleiding tot organizer gevolgd?

Nee, ik heb de studie geneeskunde gedaan. Organiseren en opruimen is als hobby begonnen, en is nu mijn tweede beroep. Ondanks dat ik geen speciale opleiding tot organizer heb gevolgd, zit het mij wel in de vingers: ik kan goed doorpakken, volhouden en stimuleren op een manier die aansluit bij de klant. Door mijn ervaring met veel klanten, ben je met mij verzekerd van kwaliteit.

Zit er een methode in je opruimen en organiseren?
Ja, na het bestuderen van meerdere opruim-goeroe’s heb ik mijn eigen methode ontwikkeld. Dit is een mix van

- de stijl van 'Getting things done' door David Allen. Hij staat voor to-do lijsten, je projecten aanpakken, reminders. 
- de stijl van Marie Kondo, zij vindt dat je spullen je blij moeten maken, en niet je tot last moeten zijn.
- de stijl van Margareta Magnusson, die staat voor het weggeven van je spullen aan anderen, die zijn er zoveel blijer mee.

- de stijl van het 'minimalisme', waarbij je kritisch nadenkt of je spullen écht nodig hebt.

Ik houd eigenlijk niet van opruimen, is dit een probleem?
Ik begrijp dat niet iedereen hier plezier in ziet. Sterker nog, misschien is je huishouden zo geworden omdát je opruimen liever uitstelt. In mijn ervaring hebben mensen soms een zetje in de goede richting nodig. Als er eenmaal resultaat te zien is, vind je dit zo’n opluchting dat het je een kick geeft. Je zal zien dat je er plezier in gaat hebben en niet meer te stoppen bent.

Waarom ben je opruimcoach geworden?
Ik merkte dat het, naast dokter zijn, mijn tweede passie is. Waar anderen het verschrikkelijk vonden om rommel te zien (laat staan opruimen), hield ik van anderen hun troep. Ik zag namelijk wat er van de kamer kon bekomen: een serene fijne ruimte. Ik vind het heel leuk om de trots van de klant te zien als hij/zij orde bereikt in de chaos en daar energie van krijgt.

Mijn partner/huisgenoot is het er niet mee eens.
Het is van groot belang dat je huisgenoot het oké vindt dat ik het aantal spullen in huis help verminderen en opbergen. Ik werk met andermans spullen, en uit respect voor de ander zou ik nooit iets wegdoen zonder zijn toestemming.